Industriehal verwarmen

Heb je een grote oppervlakte zoals een bedrijfshal te verwarmen? Dan heb je keuze uit heel wat opties. Denk aan convectie- en stralingswarmte of vloerverwarming. Elke installatie heeft voor- en nadelen en verschilt op vlak van duurzaamheid en energieverbruik. Ontdek hieronder de mogelijke systemen.

Thermoduct heeft jarenlange expertise in huis om jouw bedrijfshal te verwarmen. Wij overtuigen je graag van ons aanbod.

industriehal verwarmen

De traditionele mogelijkheden om een bedrijfshal te verwarmen

Convectiewarmte

Bij dit principe van indirecte verwarming verhit een radiator of luchtblazer de lucht in een ruimte en warmt deze op. Deze opgewarmde lucht mengt zich met de koude lucht en zorgt voor een temperatuurstijging.

Het voordeel van deze manier van verwarmen is dat je de temperatuur snel en regelmatig regelt. Wanneer je de installatie uitschakelt, stop je ook meteen met verwarmen.

Nadelig is wel dat de warme lucht vaak bovenaan de oppervlakte blijft hangen en ook weer snel verdwijnt door openstaande deuren.

Stralingswarmte

Stralingswarmte is een efficiënte en simpele manier om een grote oppervlakte te verwarmen, zeker in combinatie met groene stroom. Hierbij is het niet de lucht, maar wel de objecten zelf die de ruimte verwarmen.

De meest gekende methode van stralingswarmte is vloerverwarming. Bij deze manier van indirect verwarmen neemt de vloerverwarming de rol aan van radiator. Door verwarmd water door een buizencircuit te sturen, geeft de vloer zijn warmte af en stijgt de temperatuur. Dit verwarmingssysteem verwarmt een oppervlakte op een comfortabele en energiebesparende manier die bovendien ook nog eens plaats bespaart.

Verwarm je industriehal met vloerverwarming

Wil je als bedrijfsleider optimaal gebruik maken van de oppervlaktes in je hal? Wil je comfort bieden aan je werknemers? En wil je vooral geen torenhoge energiefactuur? Dan is industriële vloerverwarming voor jou dé beste keuze. Ontdek hieronder waarom.

De werking van industriële vloerverwarming

Industriële vloerverwarming baseert zich op de activering van de betonplaat. Er zijn verschillende manieren en bevestigingsmaterialen om de vloerverwarmingsbuizen op hun plaats te houden in de betonkern. De verwarming staat rechtstreeks in verbinding met je centrale verwarming en warmt zo de ruimte op. Resultaat? Een aangenaam en comfortabel binnenklimaat.

Bonuspunt: kies je voor watergedragen vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp? Dan kan je systeem zelfs afkoelen. Ideaal voor bijvoorbeeld koelruimtes, waar een lage oppervlaktetemperatuur vereist is. 

Wens je meer informatie over onze producten en diensten? Wij staan je graag te woord.

verwarm idustriehal met vloerverwarming
Chape en vloerverwarming

Verschil tussen traditionele en industriële vloerverwarming

Een klassieke vloerverwarming maakt gebruik van buizen die onder je vloer lopen. Deze stralen warmte uit naar boven. De verlegafstand tussen deze buizen is vaak maar 10 tot 20 centimeter. Door deze compacte afstand verlies je weinig warmte. Het systeem wordt meestal gebruikt bij particuliere gebouwen.

Industriële vloerverwarming gaat nog een stapje verder. Wij plaatsen de verwarmingsbuizen niet vlak boven de betonlaag, maar binnenin de kern zelf. Hierdoor werken we rechtstreeks op de betonnetten van de betonlaag. Verder bestaat een bedrijfshal meestal maar uit 1 verdiep en heb je minder vermogen nodig om te verwarmen. Gevolg?

    De verlegafstand van de buizen vergroot ten opzichte van traditionele vloerverwarming, namelijk 30 tot 60 cm. Je hebt minder buizen nodig en bespaart zo kosten.
    Door de betonkern goed te isoleren, kan de stralingswarmte enkel naar boven stromen. Je verliest geen warmte onderaan en creëert een stabiel en comfortabel binnenklimaat bovenaan.
chape vloerverwarming

Voordelen van industriële vloerverwarming voor je bedrijfshal

  • Energie-efficiënt: kleine verschillen tussen temperatuur van het water in de buizen en die van die ruimte errond. Je bespaart energie.
  • Ideaal om te combineren met warmtepompen, beovelden en geothermie.
  • Relatief lage installatiekost: een vloerverwarming aangesloten op het betonnnetsysteem is tot de helft goedkoper dan een traditioneel systeem. Omdat een aangenaam binnenklimaat volstaat, heb je niet zo veel buizen nodig. Je bespaart automatisch kosten.
  • Constant binnenklimaat: weinig verlies van warmte omdat de betonkern zijn temperatuur behoudt.
  • Plaatsbesparend en geluidloos: het systeem in onzichtbaar, zo verliest je geen belangrijke ruimte bij de installatie.
  • Verwarmen én afkoelen

Ons advies om jouw industriehal te verwarmen

De voordelen van industriële vloerverwarming zijn niet te onderschatten. Het is een zuinig en duurzaam systeem waarmee je kan verwarmen, maar ook kan afkoelen. Het is goedkoper dan traditionele vloerverwarming en verwarmt je hal comfortabel en stabiel. Overweeg dus zeker industriële vloerverwarming tijdens het opstellen van je bouwplannen.

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming
Bedrijfshal verwarmen met thermoduct

Verwarm je bedrijfshal met Thermoduct

Onze installateurs zijn echte kenners als het gaat om oppervlakteverwarming en -koeling. Met jarenlange ervaring plaatsen zij jouw industriële vloerverwarming als geen ander.

Klaar om te genieten van een zuinige en duurzame oplossing voor de verwarming van jouw bedrijfshal? Neem contact op en wij voorzien jou graag, geheel vrijblijvend, van de nodige informatie.